Életünk során az egyik legkomolyabb kötelék a pénzhez tartozik, melyet nem befolyásolhatunk. A pénz világában akkor is foglalkoznunk kell pénzügyekkel, ha nem szeretnénk. Egész életünk attól függ, hogy hogyan bánunk anyagi lehetőségeinkkel.

A kérdés az, hogy jól csináljuk-e. Lehet jobban átgondolni a pénzügyi helyzetet? Lehet optimalizálni a bevétel-kiadás kapcsolatát? Meg lehet tervezni előre a nagy tervek megvalósítását, és a nyugdíjas éveket?

Jó hír! Igen. A pénzügyi tervezés nemhogy lehetséges, de egy olyan ajánlott módszer, mely hatalmas jelentősséggel bír minden egyes ember életében. Az emberi életpályaszakaszokhoz tökéletesen hozzárendelhetőek olyan pénzügyi szükségletek, melyekkel törődnünk kell. Melyek ezek?

 

  1. Gyermekkor: Megismerkedünk a pénzzel, takarékoskodunk, perselyben gyűjtjük a pénzt. Elkészül az első bankszámla, és gondoskodás a felnőttéváláskor felhasználható pénzügyi befektetésről, takarékbetétről.
  2. Fiatalkor: Első keresetek, kisebb áruhitelek, baleset és utasbiztosítások. Az első vagyonbiztosítási megoldások kihasználása.
  3. Érett fiatalkor: Első állás, takarékszámlák megnyitása. Lakáshitel felvétel, tartós átutalási megbízások megkötése, hitelkártyák használata.
  4. Fiatal házasok: Lakásvásárlási szolgáltatások. Biztosítás, lakáshitel, áruhitelek. Rövid lejáratú befektetések, banki lekötések, értéktartó ajándékok, vagyobiztosítások. Gyermekek számára előtakarékossági csomagok megkötése. Adókedvezmények igénybevétele. Magánnyugdíj pénztár elindítása, befektetések keresése a további évek biztosítására.
  5. Középkorú családok: Magasabb jövedelmek, nővekvő megtakarítási csomagok, hosszabb lejárati idők. Kockázati élet és haláleseti biztosítások, hagyatékbiztosítás. Autó és lakásbiztosítások, felújítási hitelek, lakáshitel.
  6. Nyugdíjas kor: Értékpapírok, konzervatívabb befektetési formák. Gyermekek, unokák számára befektetési ajánlatok, lakásvásárlási támogatás. Kisebb lakás vásárláshoz hitel, baleset és betegbiztosítási ajánlatok.

 

Ön melyik csoportba tartozik? Akár hol is tartson az életútja során, a pénzügyi kérdések nagyon komoly fejtörést okoznak. Egy egy rossz döntés kihathat a pénzügyi élet egészére. Sőt! Elhibázott döntések miatt a befektetések, így a jövőre szánt pénzügyi források is bizonytalan helyzetbe kerülhetnek.

 

Hogyan lehet biztosabb módszerekkel dönteni?

 

Amennyiben Ön nem szakember, és nincs tökéletes rálátása a pénzügyi világra, annak változásaira, akkor a legkézenfekvőbb megoldás, ha pénzügyi tanácsadó segítségével közösen tervezik meg az életút során teljesítendő célokat, befektetéseket, hitelfelvételeket, egy pénzügyi életpályatervezés alkalmával.

FONTOS! Az életpályatervezés előkészítés csupán. Egy olyan biztos pont, ahol a tanácsadó, és Ön évtizedeken keresztül együtt dolgoznak, konzultálnak annak érdekében, hogy az évek során pénzügyi megfelelő módon kerüljenek lebonyolításra. Nem egy szerződéskötésről van szó, hanem éveken keresztül tartó munkáról, mely során a pénzügyi tanácsadó folyamatosan figyelmezteti Önt, és segít abban, hogy ne kerüljön nehéz pénzügyi helyzetbe.

Éppen ezért az életpályatervezési program az egyik legkomolyabb lehetőség arra, hogy bármelyik életpálya szakaszban is legyen optimalizálásra kerüljenek. Ez a tervezési munka egy személyes kötetlen megbeszéléssel kezdődik, és olyan eredményeket hozhat, mely minden téren az Ön hasznára válhat.

Szerző: Aldaris  2012.02.05. 00:28 Szólj hozzá!

Címkék: befektetés legyen tanácsadó befektetési biztos bárhol háttere bármikor!

Pénzügyi tanácsadás, Pénzügyi tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://money4u.blog.hu/api/trackback/id/tr154067078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása